Bloggen lever.!

clock May 13, 2014 10:50 by author Sigenstrøm |

Jeg har desværre været meget inaktiv på bloggen det sidste lange stykke tid, det skyldes dog ikke at jeg er ved at lukke den ned tværtimod.
Men det skyldes desværre at jeg får det dårligere, samtidig med at alt i forhold til Aalborg Kommune er en kamp op ad bakken hvor mine ansøgninger til merudgifter bliver trukket i langdrag af sagsmishandleren.
Som ingen problemer har i at være fuld af løgn, misbruge sin stilling osv., hvilket også bevirker at jeg overvejer en politianmeldelse efter forvaltningenslovens § 156 og 157 samt grundlovens § 63.

Men jeg har også taget den beslutning, at jeg vil åbne op på bloggen for at andre kan skrive deres historier eller artikler som de mener er relevante for andre syge og handicappede som mishandles af kommunerne.

Så har du en god historie, en afgørelse fra Ankestyrelsen som du mener andre kan bruge, og så videre, så skriv til mig gerne som en kommentar i denne tråd.
Så kan vi få dig oprettet som forfatter, så du kan dele din historie.

Den skal selvfølgelig overholde dansk lov, vil IKKE lave min blog om til en kopi af Det Sorte Register!

 

Så har du noget, del det.!PTU - Landsforeningen af Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede skadelige samarbejde med Funktionelle lidelser - Per Fink

clock December 4, 2013 18:31 by author Sigenstrøm |

I mit sidste indlæg har jeg beskrevet hvordan 2 af danmarks store patientforeninger har et uheldig samarbejde med Funktionelle lidelser og Per Fink, samt at begge parter er økonomisk afhængig af Trygfonden.
PTU har så flere gange forsøgt at afvise deres tætte samarbejde som skader deres egene medlemmer som har piskesmæld. da dette handicap forsøger Per Fink og Co. at få gjort til en psykisk lidelse, det vil sige at du har ingen fysiske skader men du fejler noget psykisk.

Der er rigtig mange foreninger, så som Whiplashforeningen, Fibromyalgiforeningen, Facebook grupper og private mennesker som mig selv der kæmper med næb og klør for at denne psydovidenskab skal vinde indpas i Danmark. Det er desværre en kamp op ad bakken da der er store penge bag Per Fink i form af Trygfonden, hvilket også gør det mistænksomt at 2 foreninger PTU og Gigtforeningensom er afhænigig af Trygfonden er til salg på den måde.
Men ikke desto mindre fortsætter PTU med at promovere funktionel lidelse og deres fordomme, de har derfor sendt en mail rundt til deres medlemmer hvor de invitere til debat omkring Funktionel lidelse og dermed cementeret deres samarbejde og deres salg af egne medlemmer og alle andre.

Jeg har desværre ikke selv kunnet deltage, for så ville PTU blive afkrævet et svar på hvorfor de støtter en forskningsprojekt som har til formål af ændre internationale anerkendte fysiske lidelser til psykiske lidelser.?
Eller hvorfor det kun er Gigtforeningen og PTU som begge er støttet af Trygfonden, som ikke vil kæmpe sammen med alle andre.?
Hvorfor er det så vigtig for PTU at promovere Funktionelle lidelser, især når der er set den ene sag efter den anden som har taget skade af at være forbi Per Fink.?

Nu kan vi så kun vente og se hvordan de vil vinkle historien i deres næste medlemsblad når det kommer.

Men i mellemtiden, vil jeg gerne i kontakt med medlemmer fra PTU som er blevet anbefalet at en fra PTU at tage til Forskningsklinikken for Funktionnelle lidelser.
Specifikt hvor.

 • PTU ikke havde fortalt at det er et forskningsprojekt
 • Din sag har taget skade både i forhold til kommune og erstatning
 • PTU har undladt at fortælle at de er støttet økonomisk af samme fond som klinikken
 • Resultatet blev at klinikken afgjorde at du ingen piskesmæld har

Kort sagt alle de sager hvor det er gået galt, men vil også gerne høre om de positive sager da jeg til dato ikke har hørt nogen.....

Men det er ikke kun disse 2 foreninger som det er galt med, der findes en masse forskellige læger som er blevet undervist af Per Fink og andre fra klinikken listen af disse læger bliver desværre med jævne mellemrum længere efterhånden som de bliver kendte.
Der er ikke nogen jeg hellere ville end at skrive navnene på alle disse læger på siden, men jeg vil næsten med sikkerhed vil få ørene i klemme hvis jeg gør. Så jeg kan kun opfordre til at man undersøger de læger man henvises til og beder om en anden hvis man er i tvivl.!

Kender du ikke til funktionelle lidelser så er her en liste med kritiske hjemmesider og blogs.

Fakta om funktionelle lidelser
Funktionellidelse.dk 
Bag om funktionelle lidelser og bodily distress syndrome
Tag piskesmæld alvorligt
Whiplashforeningen - Tema om Term

Så gør alt hvad du kan for ikke at blive fanget hos Per Fink.!
Husk at hvis kommunen siger du skal af sted, så kan de ikke tvinge dig da det er et forskningsprojekt de må heller ikke på nogen måde straffe dig at bruge det imod dig.! Når patientforeninger er købt og betalt.

clock October 8, 2013 22:19 by author Sigenstrøm |

Der er et gammelt ordsprog som siger penge lugter ikke, Men flere tilfælde i år har vist at penge kan stinke noget så grusomt. 
Jeg har flere gange skrevet om Funktionelle lidelser, Per Fink og hans psydovidenskab som er købt og betalt af forsikringsselskaberne / Trygfonden, jeg vil som sådan ikke klandre Trygfonden og forsikringsselskaberne.! For deres hovedformål er ikke at hjælpe kunderne, som blot er et nødvendigt onde, nej deres hovedformål er at tjene penge til ejerne hverken mere eller mindre.

Derfor vil det også være forkert at klandre dem for at bruge læger såsom Per Fink, Ida Krabbe, Jens Tølbøll Mortensen, Vibeke Manniche, Poul Egangder Grøn, Eva Blach for blot at nævne et par stykker, som hverken har moral eller etik og som er til salg for den højest bydende.

Det samme gør sig gældende hos vores kommuner her er sagsbehandlerne ej heller til for at hjælpe borgerne, de er til for at spare kommunerne penge uanset lovgivning, menneskelighed, hvorfor der også er en stor udskiftning af sagsbehandlere da dem med moral og etik ikke holder til jobbet. 

Dette udsalg af moral og etik er kun forventet og kan ikke komme som en overraskelse for nogen, men nu har dette udsalg overtrådt en grænse som aldrig skulle have været overtrådt. Det er et angreb på vores velfærdsystem, vores medmenneskelighed så faktisk er det et angreb på os alle som mennesker.
I år har flere store patientforeninger drevet klapjagt på andre patientgrupper, de har sågar drevet klapjagt på egne medlemmer for denne lille gruppes kontingent er intet i det store regnskab i forhold til støttekronerne fra Trygfonden.
Og det er Trygfonden som er den røde tråd hele vejen igennem disse angreb, da foreningerne som har lavet forstået denne nederdrægtige klapjagt på de patientgrupper som er udsat for Per Finks psydovidenskab alle økonomiske afhængige af Trygfonden.
Om det er foreninger som uopfordret har indledt denne klapjagt eller det er efter pres fra Trygfonden må stå hen i det uvisse: Men min egen mening er at det nok er en kombination af begge dele da den ene af foreningerne, tidligere har saboterede Whiplashforeningens muligheder for at modtage støtte fra Tipsfonden…

Men hvilke foreninger er det så der er til salg, af dem jeg har bidt mærke i er Gigtforeningen og PTU.

Gigtforeningen:
Gigtforeningen har en del medlemmer som lider af Fibromyalgi som er under angreb fra Trygfonden og Per Fink, skriver positivt om funktionelle lidelser på deres hjemmeside og har gentagne gange nægtet at tage afstand fra Funktionelle lidelser selvom det skader deres medlemmer. Fordi denne gruppe er medlemmer så er ubetydelig i forhold til den økonomiske støtte de får fra Trygfonden, at Gigtforeningen enten ikke vil eller ikke tør at gå Trygfonden imod.

PTU / Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede:
Denne forening kender jeg en del mere til i forhold til Gigtforeningen.
Det Gigtforeningen gør er dog intet i forhold til hvad PTU gør for ussel mammon, de har dedikeret en hel udgave af deres medlemsblad hvor de roser Per Fink og funktionelle lidelser til skyerne end ikke da deres egene medlemmer råbte vagt i gevær ville de stoppe med deres angreb på de whiplashramte de har i deres egen forening og whiplashramte generelt. De valgte endda at gå skridtet længere og anbefale deres medlemmer med whiplash at deltage / få henvisning til klinikken i Århus. Velvidende at dette ”forsknings projekt” eneste formål var og er at skabe mistro omkring sygdomme som blandt andet whiplash. selvom lægerne og PTU ved at whiplash kan påvises selvom førstenævnte påstår det modsatte. Hermed medvirker PTU til at sabotere erstatningssager som deres egene medlemmer har kørende mod forsikringsselskaberne, er det en forening som vil sine medlemmer det bedste.?

Men det er dog ikke første gang PTU driver klapjagt på whiplashramte, de har tidligere indvilliget i et samarbejde med Whiplashforeningen men vælger at udlægge det som værende et af deres egen projekt, de har sågar forhindret whiplashforeningen i at indgå i den gruppe af patientforeninger som modtager støtte fra Tipsfonden blot for at få støttekronerne til de medlemmer de nu angriber…
I 2010 var PTU negative overfor Funktionelle Lidelser, men når der er penge på bordet skifter man gerne mening. Link

Når jeg sidder og ser på alle disse læger og patientforeninger, sidder jeg med spørgsmålet ”hvad er det som fik dem til at sælge ud af moral, etik og menneskekærlighed for ussel mammon.?”

Og spørgsmål som ”hvad er det som gør at mennesker som tidligere har været på fornuftens side, sælger ud af sig selv”, ”hvordan kan de leve med at de har og medvirker til at mennesker som er kommet i nød, nu bliver udsat for mistro, løgne og bedrag”, ”hvordan er vi nået til denne ultraliberalistiske tankegang, at dem som ligger ned skal sparkes på af egne rækker.?”.

Og ikke mindst ”hvad skal der til førend at lægerne, sagsbehandlerne og patientforeningerne såsom Gigtforeningen og PTU siger stop, nu vil vi ikke medvirke mere.!?”

Så klapjagten på whiplashramte, mennesker med fibromyalgi, Kronisk træthedssyndrom, Irritabel tyktarm, Kronisk smertesyndrom, Somatoform forstyrrelse, Duft- og kemikalieoverfølsomhed osv. stoppes, så alle disse mennesker kan få et værdigt liv som vi alle gerne vil have.?Renovering hen over sommeren

clock October 24, 2012 22:03 by author Sigenstrøm |

Vi har her hen over sommeren renoveret både hus og have, hvilket ar været en kærkommen ting ovenpå alt andet. Vi startede med at håndværkerne rev væggen ned mellem køkken og stuen, hvorefter vi fik støbt gulve med gulvvarme. ;o)
Derefter blev der sat et nyt køkken op hvor vi blandt andet også fik lavet en ø, som bliver brugt til alt muligt.

Men det var ikke kun inde vi fik håndværkere på besøg, haven fik også en tur hvor alt blev revet op med roden og der i stedet blev lagt fliser og naturligvis et mindre springvand mindre kunne jo ikke gøre det. ;o) 
Alt dette stod Vads Brolægning og Vads Byg og Montage, som leverede et kanont stykke arbejde som vi er mere end godt tilfreds med så anbefaler ham gerne.

Men efter vi fik sat det hele på plads både inde og ude, var der ingen tvivl om at de gamle havemøbler fra Jysk skulle skiftes ud med nogle nye der passede mere til den nye have. Efter en del søgning via Google fandt jeg Trademax hvor vi faldt for det sæt som hedder "Majestic", som uden tvivl passer til os som familie og den stil vi har ellers og selvfølgelig skal der også hynder med i købet.!

NB: Dette indlæg er en del af et reklametilbud

Her er et par billeder af møblerne(billedet stammer fra Trademax) og haven.Fakta om funktionelle lidelser - funktionelle lidelse - Term - bds - Bodily Distress Syndrome

clock September 21, 2012 12:55 by author Sigenstrøm |

Jeg har indtil nu valgt ikke at skrive om den usaglige, såkaldte diagnose og de mennesker, som er dybt involveret i denne svindel og umyndiggørelse af syge mennesker og deres lidelser, men på et eller andet tidspunkt er man nød til at råbe op, for ellers sker der jo ingenting.

Desværre er det sådan, at funktionelle lidelser / Bodily Distress Syndrome er ved at få fodfæste hos visse læger, behandlere og kommuner, dette til trods for, at det ikke på nogen måde er en anerkendt diagnose, men kun en forskningsdiagnose. 

Det betyder med andre ord at læger som Per Fink, Ida Krabbe, Jens Tøllbøll, for blot at nævne 3, dagligt underkender diagnoser, tilsidesætter diagnoser med den konklusion, at du ikke fejler noget, blot fordi vi i DK ikke er dygtige nok til at påvise en given sygdom.

Det betyder, at vi har syge mennesker, som får diagnosen BDS / funktionel lidelse, som kort sagt betyder, at du ikke fejler noget, at det hele er i dit hoved, at du blot er en hypokonder, som ikke vil arbejde... Skræmmende ikke sandt?

Funktionelle lidelser / Bodily Distress Syndrome, forskningsdiagnoser, som på ingen måde er bevist, tværtimod er det skudt til jorden så mange gange, at det efterhånden er sørgeligt, at der stadigvæk er mennesker, som falder for projektet, lidt som mange falder for svindel på nettet. 

Vil faktisk også gå så langt som at sige, at det er svindel på sammen måde, som vi næsten dagligt ser det med virksomheder og hjemmesider, der snyder folk. 

Ja, jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at funktionelle lidelser / Bodily Distress Syndrome er farligt for danskerne, det vil sige farligt for deres ve og vel sågar deres liv, derfor er det også endnu mere vigtigt, at man ved, hvad det er, og dermed også kan tage sine forholdsregler.

For læger, som er tilhængere af denne "diagnose" bryder gladeligt loven for at bevise deres påstand!

Eksempler på lovbrud begået af disse læger kan være:

 • Ulovlig deling af ens oplysninger
 • At læger har søgt i andre familiers læge journaler uden tilladelse
 • At læger som intet har med patienten at gøre, har ulovligt tilgået deres journaler
 • At læger har ændret diagnoser
 • At læger har forfalsket udtalelser fra andre læger/speciallæger/psykologer/psykiatere
 • At Læger har forfalsket udtalelser lavet en syg borger
 • At læger har brugt trusler, begrænsning at ytringsfrihed

For blot at tage nogle af de eksempler på ting der bruges for at få funktionelle lidelser / Bodily Distress Syndrome til at fremstå, som noget der har bund i fakta og viden. Hvilket jo er uhyggeligt skræmmende, at vi har læger, behandlere, psykologer og psykiatere, som vil gå så langt for at fremstå som saglige. Dertil kommer forsikringsverdenen, hvor blandt andet TrygFonden støtter op omkring funktionelle lidelser / Bodily Distress Syndrome, men de gør det ikke fordi de nødvendigvis mener, der er hold i det lægerne siger. TrygFonden gør det udelukkende set ud fra et økonomisk synspunkt, for en stor del af de forsikringer, mange har tegnet i tilfælde af, at det skulle gå galt, og de kom til skade, dækker slet ikke psykiske sygdomme.

Det vil sige, jo flere fysiske sygdomme og lidelser de kan få ændret til at være psykiske, jo flere penge sparer de, så der ligger deres motiv til det hele.

Man kan så kun gisne om, om nogle af de læger, som støtter op om funktionelle lidelser / Bodily Distress Syndrome, bliver betalt af forsikringsverden til at fremture og arbejde på at få ændret disse diagnoser.

Men dette er faktisk langt fra den eneste årsag til at funktionelle lidelser / Bodily Distress Syndrome er farlige. Det farlige er, at det de bruger til at påklistrer de syge en sådan diagnose kan være noget så simpelt som normale bivirkninger ved brug af forskelligt håndkøbsmedicin. Det kan i sig selv være farligt nok, men der hvor kæden helt falder af er, at de selvsamme bivirkninger kan være symptomer på livstruende sygdomme, som så bliver overset / negligeret, hvilket i sidste ende kan betyde at en patient dør, fordi denne diagnose bliver påklistret denne person.

Symptomerne, som de bruger, er delt op alt efter hvor på kroppen, det stammer fra.

Det er ikke sådan, at du skal have mange af symptomerne på en gang, du behøver blot at have 3 af dem samtidig, hvilket hæver chancen uhyggeligt meget, for at du får denne "diagnose" påklistret, fordi du fejler noget andet! 

For at vise hvor galt det er, har jeg lavet et lille eksempel på en ting, du kan fejle, som enten kan være livstruende, eller som kræver en behandling.

Symptomerne fra hjertet og lungerne er: hjertebanken, ubehag/trykken i brystet, besværet vejrtrækning, svedudbrud, rysten, mundtørhed, rødme eller blussen, forpustethed uden at du anstrenger dig.

Eksempel: Astma, nogle af symptomerne for astma er trykken i brystet, besværet vejrtrækning, forpustethed uden at du anstrenger dig. Det vil sige, at hvis lægen ikke er opmærksom på at disse symptomer kan være astma, og hvis du måske har en af de mange andre symptomer, kan du risikere, at dit astma ikke bliver behandlet, og du får diagnosen hypokonder, hvilket betyder, at ingen læge fremover vil tage dig seriøst!


Symptomerne fra maven og tarmen er:
mavesmerter, vekslende afføring, oppustethed, opstød, forstoppelse, kvalme, opkast, brændende fornemmelse i brystet eller det øverste af maven, spændings- eller tyngdefornemmelse i maven.

Eksempel 1: Mavesår, her er symptomerne, oppustethed, opstød, opkast, spændings- eller tyngdefornemmelse i maven.
Eksempel 2: Ved spiserørsbrok er symptomerne, opstød, brændende fornemmelse i brystet eller det øverste af maven.


Symptomerne fra musklerne er:
smerter i ryg, arme og ben, ledsmerter, føleforstyrrelser, følelsesløshed, kraftnedsættelse.
Eksempel: Leddegigt, her er symptomerne, ledsmerter, føleforstyrrelser, smerter i ryg, arme og ben.

Generelle symptomer er: koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær, udtalt træthed, hovedpine, svimmelhed.

Det er blot 4 eksempler, som falder inden for bare en af psykiaternes grupper, men hvad hvis nu der er tale om sygdomme, som har symptomer i mere end blot en af dem. Tror du så, det hæver chancen, for at du bliver kaldt hypokonder, eller tror du det mindsker chancen for det??

Et eksempel kunne være min egen sitaution eller kræft, som kræver behandling med det samme, en sygdom som mange dør af hver år. Så vi er enige om, at patienten skal tages seriøst.?

Symptomer på kræft er: Kvalme, mundtørhed, ondt i ryggen, sved, opkast, træthed, åndenød for blot at nævne nogle af dem.

Eksempel: kvinde / mand sygemeldes, og en sag startes hos kommunen, hvor sagsbehandleren ikke tror på dig, fordi de få prøver du har fået fortaget, ikke viser noget som helst, hvorefter du sendes til en Term læge, som sværger til funktionelle lidelser / Bodily Distress Syndrome, og som efter at have snakket med dig, hvor du har fortalt om dine symptomer, som er kvalme, mundtørhed, ondt i ryggen, sved, træthed, åndenød, forpusthed og hjertebanken.

Tror du så, at han/hun konkluderer, at du kan have en ubehandlet astma og kræft, eller om der blot endnu engang er tale om en af de mange, som har "ondt i livet", som ikke vil arbejde, en der bare er ude på at score en fed erstatning og dermed giver dig diagnosen funktionel lidelse.

Endnu mere skræmmende bliver det, hvis din astma er behandlet med for eksempel terbasmin, for her er de normale bivirkninger nemlig også hovedpine, rysten og hjertebanken, og det betyder, at du nu er oppe på hele 10 forskellige symptomer, som viser noget helt andet end forskningsdiagnosen funktionelle lidelser / Bodily Distress Syndrome.

Medicin: men det er ikke kun sygdomme, som har disse symptomer, hvis du samtidig med at du har en sygdom også får for eksempel smertestillende piller, så går den helt gal. 

Dolol bivirkninger: Opstød, kvalme, svimmelhed, forstoppelse, mundtørhed, træthed, opkastning, hovedpine, øget svedtendens og det er blot de alm. bivirkninger, som der er, hvilket vil sige, at dem får rigtig mange mennesker, som får dem.
Ibuprofen bivirkninger(håndkøb): Træthed, diarré, fordøjelsesbesvær, luft i maven, svimmelhed, kvalme, hovedpine, forstoppelse.

Det er skræmmende er det ikke?


Derfor mener jeg, det er en farlig diagnose at få stillet, en diagnose som stilles allerede i dag i stor stil hos Socialmedicinsk Enhed i Aalborg(SME) og naturligvis i Århus hos "Forskningsklinikken" for Funktionelle Lidelser.

Og du som syg borger/patient er tvunget til at tage skridt til at beskytte dig selv mod "læger", som støtter disse diagnoser, det kan være ved, at du tager en bisidder med til samtalerne, og du optager mødet. Optager du mødet, skal du gøre det skjult, da det er lovligt, og de ellers vil nægte dig retten til at gøre det.

Vil du læse mere om Funktionelle lidelser, det vil sige fakta og ikke fup så læs evt. på denne side "Funktionellidelse.dk"

NB: Skal for en god ordens skyld lige gøre opmærksom på, at jeg IKKE har fået diagnosen "funktionel lidelse", så det er ikke fordi jeg er sur over, at jeg har fået den.

Havde jeg "kun" haft mit piskesmæld som mange andre, så kunne jeg sagtens have fået den, men de ville havde svært ved at negligere mine andre skader...§100 - Merudgifter

clock September 17, 2012 15:02 by author Sigenstrøm |

Der findes en del hjemmesider for du kan læse om §100 / merudgifter, men de holder sig alle sammen til de samme eksempler hvilket betyder at rigtig mange mister en dækning af deres merudgifter.
Hvilket i sidste ende kan betyde at man mister sin dækning helt, fordi man så ikke rammer de 6.000 kr. årligt.

Så her er mit forsøg på at gøre merudgifter mere forståelig, så du ved hvad du kan søge og ikke søge men listen vil aldrig nogensinde blive fyldestegørende da reglerne hele tiden ændres. Så er du i tvivl om en ting kan dækkes under merudgifter, kan du søge på ankestyrelsens hjemmeside for at se om der ligger en afgørelse på det du vil søge om.

Har du eksempler for merudgifter kan kan dækkes eller som ikke kan dækkes mere, må du meget gerne skrive til mig her på bloggen så kan jeg opdateret listen med tingene efterhånden som jeg får dem ind.! 

Medicin / kost
Har du dagligt brug for medicin på grund af dit handicap er det en merudgift som kan dækkes, under den forudsætning at du ikke får pengene retur fra Sygeforsikringen Danmark eller er berettiget til kronikertilskud(Der kan din CTR overstige 16.896 kr. om året). Får du delvis pengene tilbage fra "Danmark", kan du stadigvæk medregne din egenbetaling.
Kost, har du et handicap der bevirker at du skal have en speciel kost eller tilskud, kan udgifterne dækkes hvis du for eksempel har diabetes.

Befordring / Kørsel
Den kan deles op i 5 dele som er fritid, arbejde, uddannelse og handicaprettede kurser, behandling.
Fritid kan som udgangspunkt ikke medregnes i dine merudgifter, med mindre du har fået bevilliget en handicapbil. Har du fået dette kan du med henvisning til Principafgørelse 258-10 medregne dem, skal dog siges at jeg på nuværende tidspunkt ikke selv har søgt om dette så jeg ved ikke om de vil godtage det med det samme eller om der skal køres en klagesag over det.!
Arbejde / uddannelse
Der er ikke så meget at komme efter her, det hele kan medregnes.!
Handicaprettede kurser
Skal du deltage i et kursus som henvender sig til mennesker med samme handicap som dig og ellers ikke er relevant for mennesker uden handicap, så kan du medregne omkostningerne ved befordring. Her vil de sikkert som udgangspunkt afvise de fleste man ank den afgørelse, og skriv evt. til mig om hvad resultatet blev så kan jeg lægge det her på bloggen til gavn for andre.!
Behandling, transport til og fra behandling anses som en merudgift som derfor kan trækkes fra, men der er ikke tale om transport til og fra din egen læge. Med mindre du har er bevilliget handicap bil og lignende, er det til billigste offentlig transportmiddel.

Beklædning / tøj / sko
Tøj, hvis du på baggrund af dit handicap slider mere på tøj og sko, kan en del af dine udgifter blive dækket.
Et par eksempler kunne være disse..
Hvis man sveder meget pga. af ens medicin, så slider det mere på tøjet dermed giver det flere udgifter til trøjer, bukser osv. dette kan derfor medregnes.
Sko, hvis du halter og dermed slider dine sko skævt, kan dele af denne udgift også medregnes.
Speciel sko, kan også medregnes i visse tilfælde.

Daglige og nødvendige håndsrækninger
Den er det som jeg kalder en gummi paragraf, for hvad er daglige og nødvendige håndsrækninger for det som er nødvendigt for den ene er ikke sikkert at det er nødvendigt for den anden.
Men eksempler kan være disse..
Klipning af hæk, hvis du får en til at komme og gør det for dig et par gange om året hvor denne så for eksempel får en flaske whisky er dette en merudgift.
Ny sofa har du købt en ny sofa og har et par kammerater til at smide den gamle ud og hente den nye, kan du for eksempel give dem en kasse øl hver. Udgiften til disse er en merudgift.
Udskiftning af trapezplader, udskiftning at planker på plankeværk, kort sagt de ting som er normalt man kan gøre selv hvis man ikke har et handicap...
Snerydning, kan dækkes hvis ikke man har et barn som under normale omstændigheder ville kunne fortage snerydningen for dig, jeg mener min. alderen er 16 år. 
Men der er også eksempler så som børnepasning, græsplæneklipning, vaske gardiner, køre børnene til og fra skole, pasning, malerarbejde(dog vil jeg mene at den også kan dækkes under enkeltudgifter, vil derfor gerne høre fra nogen som har fået det dækket)

Bolig
Flytning, hvis du skal flytte til en anden bolig som er større eller på anden måde er på grund af dit handicap, kan du få dækket flytteudgifter som en enkeltudgift.
Husleje, du kan også få dækket den forhøjede husleje, som en løbende merudgift, hvis boligen er anvist af kommunen kan indskuddet også dækkes under merudgifter.
Varmeudgifter, hvis dit handicap bevirker at du har et større varmeforbrug kan de ekstra udgifter også dækkes, men kun i de rum der bruges til af og påklædning det vil sige soveværelse og badeværelset.
Vinduespudsning, er også en ting som kan dækkes af merudgifter inden for et rimeligt niveau.

Bil
Vedligeholdelse, visse udgifter kan dækkes under merudgift der er dog ikke tale om reparationer men simple ting som er normalt alle kan det vil sige skifte en pære, skifte dæk, påfyldning af væsker.
Bilvarmer, hvis du har fået bevilliget en bilvarmer, kan udgifterne forbundet med det mereforbrug dækkes under merudgifter.

Enkeltudgifter under merudgifter / §100
Er det en nødvendighed for dig at hyre håndværkere til ting som man normalt selv kan gøre, det vil sige at den brede del af befolkningen i Danmark vil kunne udføre opgaven kan denne medtages under merudgifter som en enkelt udgift.
Det kan for eksempel være lægningen af et gulvtæppe i et normalt rum, nedtagning af et køkken for blot tage et par eksempler.

Du kan også søge på denne side på forskellige ting hvor der er lavet en afgørelse: lov og afgørelser §100 Sikre dig selv bedst muligt

clock May 2, 2012 20:39 by author Sigenstrøm |

Inden jeg skriver selve indlægget, vil jeg lige for en god ordensskyld skrive at det naturligvis ikke er alle kommunale ansatte herunder sagsbehandlere som ikke kan finde ud af at behandle syge ordentligt, overholde loven, tale og skrive sandt.
For der er mange er mange sagsbehandlere som gerne vil og gør alt hvad de kan for at du får en fair behandling og den hjælp du har brug for, men de lider desværre under de kollegaer som ikke helt kan finde ud af det.

Og det er disse som skal sikre dig imod, med alle de lovlige midler du har tilrådelighed.!

Møder med kommunen.!
Skal du til en samtale med din sagsbehandler, så sørg for at du har en bisidder med hver gang for tonen er mange gange en helt anden når man har sådan en med.!
Foruden denne bisidder er det bedst hvis du optager hele mødet, men det skal gøres skjult da Aalborg Kommune har det med at sige nej hvis man spørger. Det er helt lovligt at optage i det skjulte så længe du selv er med på optagelserne, har selv måtte tage mine egene optagelser og denne blog i brug da Lægekonsulent Ida Krabbe ikke helt kunne finde ud af at holde sig til sandheden.

Så du ved aldrig om du vil få brug for en optagelse eller ej, derfor bedre sikre end ikke sikret.!

Telefon samtaler.!
Jeg anbefaler at man ikke tage telefonen hvis man kan se det er kommunen som riger, da det her kan blive et problem at fastslå hvem sagde hvad og hvornår.
Men skulle du tage telefonen og i aftaler noget, sagsbehandleren siger noget som du ved ikke passer eller i bare aftaler noget, så skriv en mail bagefter hvor du beder sagsbehandleren om at bekræfte det som var blevet sagt i telefonen.
Det kan godt blive et problem at få denne bekræftelse hvis sagsbehandleren har sagt noget som ikke stemmer overens med loven, men så har du altid din mail du kan henvise til.

Du kan også hvis du har en smart telefon, installere en app som automatisk optager dine samtaler både indgående og udgående. Du skal dog huske at slette med jævne mellemrum da du ellers løber tør for plads, men husk at gemme dem på din computer og evt. usb stick inden du sletter.!!

Uoverensstemmelser i journalen, ressourceprofilen mm.!
Skulle der mod forventning blive skrevet noget i din journal, ressourceprofil eller lignende, som du ikke er enige i har du krav på at dine kommentarer kommer med. Du skal her bede om at hele kommentaren indskrives i sin fulde længe, det er ikke godt nok at sagsbehandleren henviser til en mail i journalen. For hvis du på et tidspunkt skal klage over noget, sendes din mail ikke med dermed får dem som skal tage sig af din klage ikke hele billedet..

Det næste indlæg bliver om hvordan du skal forholde dig hvis kommunen vil have dig forbi Klinik projektet / Socialmedicinsk enhed, da det kan have store konsekvenser for din fremtid at komme den vej.!

*Update 17-09-2012
 Hvis du på et tidspunkt har brug for at klage over en afgørelse til det Sociale Nævn, Beskæftigelsesnævnet eller ankestyrelsen, så er det afgørende at du beder om aktindsigt i sagerne da det er mere reglen end undtagelsen at der tilbageholdes dokumenter fra kommune eller nævn.
Der er på det sidste i hvert fald i Aalborg kommune hvor sagsmishandleren bevist lader være med at sende dokumenter med i din klage som er til fordel, det kommer engenligt ikke som en overraskelse da kommunerne normalt ikke kan finde ud af at holde sig til reglerne.
Men værre er at Beskæftigelsesnævnet i mindst 2 sager jeg kender til, bevist har tilbageholdt / hemmeligholdt dokumenter for ankestyrelsen.
Hvorfor det er sket kan man kun gisne om, men lur mig om ikke det er et bevist samarbejde de har med kommunen således at de ulovligt kan fratage borgere en ydelse, hjælp eller tilskud som denne er berettiget.!

Så for gud skyld, gør hvad du kan for at sikre dig bedst muligt.! Bloggen lever endnu

clock May 2, 2012 19:56 by author Sigenstrøm |

Jeg har ikke just været aktiv her på bloggen i 2012, men det skal jeg have gjort noget ved.!!
Men jeg har ikke haft energien eller overskuddet til det, grundet kommune, smerter, det at jeg er vejleder og bisidder for andre whiplashramte i Aalborg, samt at jeg er aktiv med i "Syg i Aalborg" gruppen på Facebook.

Alle disse ting har dog også vist at der er store problemer med at overholde loven og god skik i Aalborg Kommune, så de næste par indlæg bliver om hvordan du skal forholde dig hvis en sagsmishandler skriver ting som h*n ved ikke er korrekte, siger en loven siger en ting når du ved det ikke passer, du bliver truet med at miste dine sygedagpenge hvis du ikke gør dit eller dat.

Kort sagt jeg vil give dig lidt værktøjer til hvordan du, sikre at du får en ordentlig behandling som er i overensstemmelse med loven.
Deril har jeg flere ting som har været forbi det Sociale Nævn, her specifikt betaling af behandlinger som jeg blev tvunget til at få, hjælpemidler som ikke er sædvanligt indbo, hjælpemidler som skal gives hvis der er et behov for dem.
Og "heldigvis" vokser den liste med ting som er hjælpemidler, da alt hvad jeg søger bliver afvist som sædvanligt indbo så der er så rigeligt at skrive om.!

Og for at det hele ikke skal være negativt vil jeg naturligvis også skrive om det gode ting som Aalborg kommune laver.2011 året hvor Aalborg kommunes metoder kom frem i lyset

clock December 30, 2011 12:56 by author Sigenstrøm |

2011 blev som sådan et godt år for syge og handicappede, det blev netop året hvor kommunes metoder for alvor kom frem i lystet. Dette skete på baggrund af syge og handicappede i Aalborg, Marian Geller, Bent Bøgsted og ikke mindst TV2 Nord og 2 af deres journalister, som alle gik med i kampen for en værdig behandling.

Det blev også året hvor Mai-britt Iversen, måtte sande at borgerne i Kommunen ikke ville blive ved med at finde sig i at Aalborg Kommune forsatte med deres brug af såkaldte læger som Eva Blach, Ida Krabbe, Jens Tølbøll Mortensen for blot at nævne nogle.
Det har også affødt at kommunen med Mai-britt Iversen i spidsen måtte fyrer Eva Blach, da hun mildesttalt ikke kunne finde ud af at overholde loven i form af dokumentfalsk, omskrivning af diagnoser og trusler mod borgerne.
Det blev året hvor Term-modellen kom for alvor frem i lyset, hvor borgerne fik at vide at Aalborg Kommune i samarbejde med SME(Social Medicinsk Enhed) og herunder Ida Krabbe og Jens Tølbøll Mortensen ændrede syges diagnoser fra fysiske til psykiske blot for at fremme deres egne fordomme og for at Aalborg Kommune kunne spare penge.


Denne opmærksomhed af deres behandling af syge og handicappede, affødte flere forsøg på at fordreje fakta i et håb om at forsat at kunne skjule deres egne agendaer.

Hvor blandt andet
Mai-britt Iversen, udtalte tidligt på året at hun ikke tidligere havde hørt om problemer med Eva Blach. Hvilket hurtigt blev afvist af den Aalborgensiske gruppe, som kunne bevise at Mai-britt Iversen har kendt til Eva Blach og hendes metoder siden 2006.

Eller hvor Jens Tølbøll
Mortensen i samarbejde med lægefaglig direktør Morten Noreng, forsøgte at skjule SME/Klinkprojektet sande formål med en længere redegørelse af deres opgaver. En redegørelse som ikke var i overensstemmelse med fakta.
Hvor blandt andet
Jens Tølbøll Mortensen og lægefaglig direktør Morten Noreng, skriver at lægerne fra SME kun deltager i rundbordssamtaler og der ikke er tale om en undersøgelse, diagnosticering eller behandling.
Igen kunne samtlige borgere som har været tilknyttet Klinikprojektet, hurtigt afvise disse påstande med at de havde fået ændret deres diagnoser, fået nye diagnoser, var blevet henvist til psykiater af lægerne på SME eller var blevet pålagt at skulle indtage antidressive midler. Og hvor enhver modstand mod dette blev mødt med en trussel, om at borgerne ville miste deres sygedagpenge.

Men det blev også året for Aalborg Kommune for alvor tog trusslerne i brug for at spare penge, hvor borgere uden ressourcer blev truet med at de ville miste ders sygedagpenge/kontanthjælp hvis de ikke selv fandt et sted hvor de kunne komme i arbejdsprøvning.
Således at den syge borger selv skulle udføre jobkonsulentens arbejde.!

Det blev også året hvor en presset
Mai-britt Iversen gav udtryk for sine frustationer omkring denne opmærksomhed på sin blog.

Vi kan så nu blot håbe og bede til at 2012 bliver året hvor Aalborg Kommune og alle de andre Nordjyske kommuner får rettet op på deres ufine, ulovlige, uetiske metoder.
Så borgere som har brug for hjælp kan få den på en værdig måde og ikke den måde det sker nu, med trusler, mistro og nedgørelse.

Håber også på at det bliver året hvor vi som borgere, ikke beder om mere hjælp end det er nødvendigt, så der er ressourcer nok til at hjælpe dem som skal have hjælp.

Sidst men ikke mindst, vil jeg ønske en glædelig jul samt et godt nytår, til alle de ansatte fra Aalborg Kommune, Århus Kommune, Region Midt og Nord som løbende er at finde her på bloggen.! LaughingJulehygge og småkager

clock December 10, 2011 18:51 by author Sigenstrøm |

Som visse politikere har udtalte, "Det er som om det er moderne at have negative blogs og skrive debatindlæg".
Så for at bloggen her ikke skal forveksles med en sådan modeblog, kommer her endnu et positivt indlæg. Wink
Vi er herhjemme efterhånden ved at være færdig med at købe julegaverne, så hyggen er ved at snige sig ind her. Hvilket naturligvis betyder æbleskiver, konfekt og julesmåkager, så det er vi godt i gang med nu.
Knægten havde spisegruppe med 3 andre fra hans klasse i tirsdags, hvor vi blandt andet lavede konfekt alle sammen noget som var et rent hit ifølge ungerne.
Og der blev gået til den, for vi fik brugt 1½ kg. marcipan og ½ kg. nougat og diverse krymmel og smeltet chokolade. De fik lavet en del forskellige former og figurer, som blev rullet i chokolade, dyppet i chokolade og fik flere forskellige typer krymmel.
Og for at toppen dagen helt af fik det også lov til at bage pebernødder, dog blev deres pebernødder større og større jo flere de havde trillet så Heidi og jeg måtte lige trille lidt om. ;o)
Alt de havde lavet fik de med hjem, så du kunne hygge med det hjemme hos mor og far. ;0)

Men som traditionen tro, har vi også haft godt gang i julebageriet herhjemme så vi indtil videre har bagt 9 forskellige slags. Og ja der kommer flere, vi plejer jo mindst at runde 10 slags inden julen er omme og vi har købt "Den store julebog fra Amo" som indeholder flere opskrifter som helt sikkert skal prøves....

I år har den blandt andet også stået på Australske Butter Cookies, sprøde chocolate chip og M&M's cookies.! MUMSHvad med dig, har du fået bagt nogle julesmåkager, eller er tiden ikke til det.??

Glædelig Jul.!


Opskrifterne

Chocolate chips cookies

Ingredienser
200 gram margarine
2 dl. Brun farin
1 dl. Sukker
2 æg( brug pasteuriserede æg hvis børn skal være med)
5 dl. Mel
1 tsk. Bagepulver
2 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Natron
½ tsk. Salt
3 dl. Små chokoladeknapper eller store som lige er hakket lidt. ( du kan også bruge M&M’s eller Smarties)


Forvarm ovnen til 180 grader, smelt margarinen og rør den sammen med farin, sukker, æg, vanillesukker.
Bland i en anden skål de tørre ting dog undtagen chokoladen.
Tilsæt derefter de tørre ting til til smørblandingen og rør det godt sammen.
Til sidst rør du chokoladen i, men vent til sidst ellers bliver chokoladen kørt helt i stykker især hvis der bruges en maskine.

Hvis du bruger M&M eller Smarties så bland 1/3 del af dem i, resten bruges til at pynte med når de kommer på bagepladen inden de skal i ovnen.(Patrick og ungerne synes det var rigtig sjovt at bage dem de sidste mange år.)

Læg dejblandingen på en bageplade med en teske og bag dem i ovnen i ca. 14-16 min.

Den på butter cokkies kan findes her Nutella CookiesHvem hvad hvor..!

Denne blog blev i tidernes morgen, lavet for at jeg kunne skrive om søgemaskineoptimering og det at tjene penge på sin blog.

Men i 2007 blev min familie og jeg påkørt bagfra, hvor jeg endte ud med et piskesmæld / whiplash, en skulder hvor styresenen næsten er revet over, en hofte om slået/vredet med skæv og et højre ben som drejer ud af med ca. 10 til 15 grader samt kognitive problemer.
Det fik og har stor betydning for familien, vores liv og fritid, men det har også betydet at jeg har lært en masse om det at have et piskesmæld / whiplash. Og ikke mindst den behandling syge mennesker får i Aalborg og Danmark generelt.

Derfor er bloggen blevet det stedet hvor jeg skriver om mine erfaringer og den viden jeg efterhånden får inden for piskesmæld / whiplash, og ikke mindst om hvordan og hvad jeg har gjort for at få en fair behandling af kommune, land og forsikringsselskaberne.

Så hvis du læser her på bloggen og har et spørgsmål, skal du være velkommen til at stille det her på bloggen.!

Ønsker du at være anonym skriver du bare det i stedet for dit navn, og ved mail skriver du bare anonym@anonym.dk. Men kun hvis du skriver her på bloggen, da ikke vil kunne svare på en mail via kontaktformularen

Month List

Log in